Kollektivtilbudet Flex blir enda mer fleksibelt i Askim

Bestillingsfristen fjernes i sentrum

Flex er et aldersvennlig tilbud hvor passasjerene kan få ekstra hjelp, for eksempel til av- og påstigning og til å bære varer. Flex har forskjellig tilbud i- og utenfor bysentrum.

Flex stopper bare der passasjerer skal hentes og leveres, og siden det kan være flere passasjerer kan kjøretiden variere fra tur til tur.

Nå endres tilbudet slik at du kan bestille reise når du måtte ønske innenfor et bestemt tidsrom på dagen. Du behøver altså ikke bestille reise god tid i forveien, slik det har vært til nå. Samtidig som det åpnes for her-og-nå bestilling, lanseres samtidig ny app for bestilling.

Bestill mellom 9 og 14

Det er altså ingen bestillingsfrist i det nye tilbudet, som består av Flex by Askim sentrum og Flex linje 736 Askim vest. Rutetidene ser du lenger ned på siden. Du kan også se hele Flex-tilbudet i Askim her.

Se brosjyren for det nye tilbudet i Askim.

 

Både fleksibelt og kundevennlig

Det har i mange år vært et Flex-tilbud i Askim. Disse tilbudene har kjørt som en ordinær bussrute, men kun på bestilling.

Nå slås disse tilbudene sammen, og det opprettes flere Flex møteplasser. En Flex møteplass er i prinsippet det samme som en bussholdeplass, men de plasseres mye tettere og hvor de eldre ferdes.

I Askim sentrum kan du bestille reise mellom de Flex møteplassene du ønsker. Flex henter altså ikke hjemme på adresse. Flex stopper bare ved møteplasser der noen har bestilt henting eller levering.

Flex møteplass

 

Siden bestillingsfristen reduseres fra en time før ønsket hentetidspunkt til umiddelbar bestilling, blir det mindre behov for å planlegge reisen god tid i forveien. Dette gjør Flex i Askim sentrum til det en av de mest fleksible bestillingstilbudene i Østfold.

 

Ny Flex app for bestilling

Reisen bestiller du i den nye appen Flex Østfold, men du kan også ringe inn til vårt kundesenter hvis du heller ønsker det. Appen er best mulig tilpasset de eldre, for eksempel er skriftstørrelsen større, og det er få knapper å trykke på.

Se Flex-bussen i kart

Fordelen ved å benytte Flex-appen, er at du slipper å stå i telefonkø. I appen kan du også følge med på bussen i kartet, slik at du ser når bussen er på vei. Da vet når du skal kle på deg og gå ut, og slipper å vente ute i ruskevær☔

Kanskje treffer du oss for en koselig prat på et hyggelig sted i Askim sentrum😉 Så kan vi fortelle deg mer om tilbudet og hvordan du betaler, og vise deg hvordan du bruker bestillings-appen.

Vi setter for øvrig stor pris på tilbakemeldinger om appen, enten direkte i appen eller på e-post til flex.okt@viken.no.

Last ned Flex Østfold-appen

Appen er for både iOS og Android, og er på både norsk og engelsk.

Last ned Flex Østfold-app fra App Store. Knapp       Last ned Flex Østfold-appen fra Google Play. Knapp

Her kan du lese mer hvordan du kan bestille din Flex-tur i appen.

 

Priser og betaling

Det er kun mulig å kjøpe billett til Flex med SMS. Send riktig kodeord til telefonnummer 1930. Beløpet trekkes fra mobilregningen eller kontantkortet ditt.

En enkeltbillett for honnør koster det samme som en bussbillett, nemlig 20 kroner. Er du honnør, så skriver du Flex og sender det til 1930.

Les mer om hvordan du kjøper bussbilletten med SMS her.

 

Kjøp billett på nett

Hvis du synes det er vanskelig å kjøpe billett med SMS, kan du kanskje få hjelp av andre. Her på nettsiden vår har vi en betalingsløsning hvor man kan kjøpe og sende Flex-billetter til andre. Det betyr at for eksempel kan noen i familien din kjøpe SMS-billetter som sendes automatisk til din telefon. På den måten har du alltid gyldig billett🤗

Kjøp Flex-billetten i billettportalen her.

 

Bilde tekst

 

Her er det nye Flex-tilbudet i Askim

Flex by Askim sentrum

Bestill din Flex-tur mandag til lørdag mellom kl 09 og 14.

Det er ingen bestillingsfrist, og du reiser slik du ønsker fra møteplass til møteplass.

Flex by Askim består av følgende møteplasser:

 1. Askim stasjon
 2. Askim torg
 3. Askim rådhus
 4. Tornerud
 5. Askim kirke
 6. Askim helsehus
 7. Orrelia
 8. Grøtvedt plantesenter
 9. Bergerkrysset Askim
 10. Skoglia
 11. Dramstadåsen
 12. Trippestadåsen
 13. Sørlia
 14. Grønnlund
 15. Blunkeslett
 16. Henstad allé
 17. Askim bedriftssenter
 18. Løkentunet
 19. Askim vgs

Her ser du kart over plasseringen til alle Flex møteplassene i Askim sentrum


Flex linje 736 Askim Vest

Flex linje 736 Askim Vest består av følgende møteplasser:

2.     Askim torg                     kl 10.00        kl 13.00          kl 16.25
1.     Askim stasjon
10.   Kykkelsrudlinna
21.   Kykkelsrudveien 85
22.   Kykkelsrudveien 47
23.   Tovengen
24.   Byframveien
1.     Askim stasjon
2.     Askim torg

Du kan kun bestille reise kl 10, kl 13 og kl 1625.

Bestilling på 📞 69 12 54 80 senest 1 time før linjens avgangstidspunkt.

Fra Kykkelsrud og til Askim sentrum, kan du kun bestille henting og levering på bussholdeplass. Flex henter ikke på adresse.

 

Ny Flex minibuss

Samtidig som de nye rutene lanseres, settes også en splitter ny buss inn til å betjene tilbudet. Bussen er brukervennlig med lav-entré, slik at det er enkelt å både komme seg på og av bussen.

 

Ny minibuss Askim

 

Kontakt kundesenteret

Hvis du er usikker på om du kan bestille Flex, kan du ringe oss på telefon 69 12 54 80, så vil vi hjelpe deg. Du kan også sende e-post til flex.okt@viken.no (ikke bestillinger).

Hvis du har enkle spørsmål og trenger raske svar, kan du også sende oss en melding via vår Facebook-side: Østfold kollektivtrafikk.

Åpningstider

 • Mandag–fredag:     07–21
 • Lørdag:                   08–16
 • Søndag:                  13–20

Velkommen på bussen! 😊