Begrenser antall passasjerer i Flex-bussen

Flex begrenser kapasiteten frem til korona-situasjonen er mer avklart. Det betyr at Flex-bussene kjører med maks fire passasjerer per reise.

– For å begrense smitterisikoen innfører vi et makstak på fire passasjerer per reise med Flex-bussen. Begrensningen gjelder fra tirsdag 17. mars, sier Solfrid Rød Olsen, prosjektleder i Flex.

– Vi vil gjøre vårt ytterste for at alle som ønsker det skal få reise med Flex, men de nye begrensningene betyr at du kanskje ikke får reise til nøyaktig det tidspunktet du ønsker, sier hun videre.

Kollektivtransport er definert som en samfunnskritisk funksjon og skal derfor gå som normalt. Rød Olsen forteller at Flex-restriksjonene innføres for å ivareta passasjerenes og sjåførenes sikkerhet. Plassbegrensningen gjelder inntil ny informasjon gis.

 

Ber passasjerene vurdere nøye

Rød Olsen oppfordrer hver enkelt Flex-passasjer til å vurdere om de bør reise med Flex eller ikke.

– 70 prosent av de som reiser med Flex er i risikogruppen for å utvikle alvorlige symptomer dersom de blir smittet med korona. Vi ber derfor våre Flex-passasjerer om å vurdere nøye om de er nødt til å reise kollektivt akkurat nå, sier hun.

Hun understreker at passasjerer som føler seg syke eller som har vært i kontakt med personer som har fått påvist korona-smitte ikke skal reise med Flex.

 

Skjerper renholdsrutiner

For å redusere smitterisikoen har Flex skjerpet de ordinære renholdsrutinene. I tillegg gjennomføres ytterligere tiltak:

  • Alle busser/sjåfører har antibac for å påse god håndhygiene.
  • Alle håndtak og gripeflater i alle busser rengjøres to ganger daglig (formiddag og kveld) med fettløsende desinfeksjonsvæske. Hvis noen passasjerer viser influensasymptomer gjennomføres ekstra rengjøringer.
  • Sjåførene tilstreber minst mulig fysisk kontakt med passasjerer i forbindelse med sikring av rullestoler og sikkerhetsbelter.
  • Sjåførene oppfordres til å ikke oppsøke større folkemengder og grupper. Det betyr at de må holde avstand seg imellom i pauserom osv.