En stødig arm på vinterglatta

Flex-sjåfør Atle Nygaard

Flex bestillingstransport er ikke som annen kollektivtransport. Her kan passasjerene få hjelp til både av- og påstigning, og til å løfte handleposer inn og ut av bussen.

– Når passasjerene går inn og ut av Flex-bussen har jeg et visst ansvar. Jeg passer på at de ikke detter på glatta og slår seg. Det er mange som trenger en hjelpende hånd. Særlig nå som det er så glatt ute, sier Flex-sjåfør gjennom nesten 7 år, Atle Nygaard.

 

En god gjerning

– Mange av passasjerene har rullatorer eller tunge handleposer som jeg gledelig hjelper til med å bære inn og ut av bussen. Det er mange som sier at det ikke er nødvendig at jeg hjelper dem, men de setter stor pris på det og blir veldig glade for å få hjelp. Det er fint å føle at jeg gjør en god gjerning, sier Nygaard.

Nygaard forteller at de fleste av passasjerene har passert pensjonsalder, og at mange reiser med Flex for å ta seg til matbutikken, legen, apoteket eller for å treffe venner.

 

Sosialt å reise med Flex

– Det er fint å bidra til at folk kommer seg ut. Jeg har mange gode samtaler med passasjerene i Flex-bussen. Det er så mange trivelige passasjerer, sier Nygaard. Som understreker at det er veldig sosialt å kjøre Flex, men at han også synes det er helt greit hvis noen passasjerer ikke ønsker å slå av en prat i løpet av turen.

 

130 prosent fornøyd

En av de som setter pris på å slå av en prat er Flex-passasjer Solbjørg Julsen (82). Hun bestiller Flex fire til fem ganger i uken.

Flex-passasjer Solbjørg Julsen (82)

– Det er så sosialt å kjøre Flex. Jeg har blitt veldig godt kjent med mange av sjåførene, og flere av passasjerene, sier Julsen.

– Jeg er 130 prosent fornøyd med servicen. Den kan man ikke betale for med penger engang. Sjåførene er så hjelpsomme og blide. De hjelper mer enn gjerne til med å bære handleposene mine inn og ut av bussen.

I tillegg blir jeg kjørt til døra når jeg skal hjem. Det er luksus, sier Julsen. Hun reiser med Flex når hun skal handle eller gjennomføre andre dagligdagse gjøremål.