Fem tips til julegavehandelen med Flex

Vi har fått julegavetips fra Flex-sjåførene og -passasjerene. Her får du fem gode tips som kanskje kan gjøre det enklere å kjøpe årets julegaver.

Hvis det er et Flex-tilbud der du bor, kan du reise med Flex når du skal handle julegaver. Da kan du få hjelp til både av- og påstigning, og til å bære julehandelen inn og ut av bussen.

Vi har tatt en prat med både Flex-passasjerene og Flex-sjåførene, og her er deres beste tips for julegavehandlingen:

1. Gi bort en opplevelse

De siste årene har det blitt mer og mer populært å gi bort opplevelser i gave. Det er en fin måte å skape hyggelige minner sammen på.  Inviter på hyggelige opplevelser, eller ta med noen på noe de liker! Hva med å invitere på en ekstra koselig bakedag eller ta en fin middag på restaurant? Eller kanskje du heller vil gi bort en konsert- eller teateropplevelse?

2. Gi noe som er hjemmelaget

Det er lite som viser større omtanke og engasjement enn å ha brukt lang tid og innsats på å lage noe til en av dine kjære. Hjemmelagde gjenstander rommer minner. Ekstra hyggelig blir det hvis du setter et personlig preg på det som lages. Kanskje du vil strikke en lue til et barnebarn eller lage et fotoalbum med familiebilder til din datter? Uansett hva det er – det er tanken som teller.

3. Gi noe nyttig

Noen gaver går igjen som nyttige å gi bort hver jul – ting vi enten trenger mer av eller har behov for å erstatte i ny og ne. Fordelen med å gi nyttige gaver er at du kan være sikker på at det blir brukt. Det er også veldig greit å få ting man trenger slik at man slipper å gå ut og kjøpe det selv. Hva med å gi bort noen fancy sokker eller håndklær? Eller hva med en deilig kosedress eller et god sjampo?

Et annet tips, til den som har alt, er å gi en bukett med blomster eller bestille dette levert på døra.

4. Få hjelp av en som er glad i å handle

Er du ikke så glad i å fikse julegaver selv, men synes heller det kan være litt slitsomt? Da kan løsningen være å få hjelp av en som er glad i å handle. Ta med venner og venninner, barn og barnebarn ut og gjør en hyggelig dag ut av julehandlingen. Kanskje du finner noen fine gaver til deg selv også? Husk at både du, vennen din eller familiemedlemmet reiser helt gratis med Flex.

5. Skriv ønskeliste!

En ønskeliste gjør julehandelen betraktelig lettere. Be familie og venner om å gi en kort ønskeliste, og øk sannsynligheten for at du gir bort noe gavemottakeren faktisk trenger. Hvis du vil tenke litt ekstra på bærekraft kan det jo kanskje tenkes at du har noe hjemme som noen kan ha lyst til å få til jul. For eksempel en fin vase du aldri bruker, eller et sett med kopper du skulle ønske ble brukt mer.