Flex-bussen er et sosialt sted

Flex-sjåfør Kjetil Engvold treffer mange av de samme passasjerene og blir godt kjent med dem. Han forteller at mange av Flex-brukerne er sosiale og liker å prate med både sjåfører og de andre passasjerene. Og de er storfornøyde alle sammen.

– Flex-passasjerene jeg møter forteller at de er storfornøyde med tilbudet alle sammen. Jeg liker å ha fornøyde passasjerer, og det gjør at jeg er stolt av å kjøre Flex, sier Engvold.

Engvold har kjørt Flex i to år, og kjører ruten Holtet og Kornsjø. Han kjørte også mye Flex i annerledesåret 2020, og påpeker at det har vært ganske interessant å kjøre Flex den siste tiden.

– Det er fortsatt mye av de samme Flex-passasjerene som bruker tilbudet, men det er en del jeg savner som vi ikke ser like mye lenger. Mange er mindre i byen nå og flere holder seg hjemme på grunn av pandemien.

Flertallet av Flex-brukerne bruker Flex til ærend og for å dra på butikken, siden Flex-sjåførene kan hjelpe med varene. Engvold forklarer at flere passasjerer er litt mer tilbakeholdne nå i koronaen, og at sjåførene derfor nå spør passasjerene om de ønsker hjelp først.

 

Får en vennskapelig tone med passasjerene

Flere av de som tar Flex ofte ser på hverandre som nærkontakter. Men der det hender at flere passasjerer reiser sammen i grupper, er det flest som reiser en og en. Da er det gode muligheter for å bli kjent med andre på turen.

– Mange av passasjerene er veldig sosiale både med hverandre og med oss sjåfører. De liker å prate og bli kjent, og de som tar Flex ofte kjenner oss sjåfører igjen, selv om det er en stund siden de reiste sist. Det er hyggelig, for vi kan starte opp på samme samtalen igjen som vi begynte på for en måned tilbake, sier Engvold.

Han sier at noe av det han liker best med jobben som Flex-sjåfør, er at man blir godt kjent med menneskene man treffer.

– Da kan vi følge dem opp med «Å, er det deg igjen?» og vi får en vennskapelig tone med mange av passasjerene. Vi blir litt som venner, sier Engvold og smiler.

Mann foran en buss