Flex-tilbudet i Moss sentrum er nå enda mer fleksibelt

Samtidig som det åpnes for her-og-nå bestilling, lanseres ny app📱

Fra 1. september kan du bestille transport når du måtte ønske mellom klokka 09 og 14 i Moss sentrum, inkludert Jeløya, Ørejordet og Rygge storsenter. Det er altså ingen bestillingsfrist i den nye store sonen.

Vi kan ikke garantere at du får transport på nøyaktig det klokkeslettet du ønsker. Dette er avhengig av hvor bussen er og hvor mange som har bestilt reise. Men ved bestilling i både app og på telefon, får du alltid beskjed om korrekt hentetidspunkt.

 

Både fleksibelt og kundevennlig

Siden 2019 har Flex-bussene kjørt innad i hvert sentrumsområde, men nå slås disse tilbudene sammen til en stor sone. Samtidig åpnes det altså for transport på tvers, noe som gjør tilbudet mye mer kundevennlig.

Bestillingsfristen reduseres samtidig fra en time før ønsket hentetidspunkt til umiddelbar bestilling, slik at det blir mindre behov for å planlegge reisen god tid i forveien. Dette gjør Flex i Moss sentrum til det mest fleksible bestillingstilbudet i Østfold.

 

Ny Flex-app

Reisen kan du bestille via den nye appen Flex Østfold, men du kan også ringe inn til vårt kundesenter hvis du heller ønsker det. Appen er tilpasset de eldre best mulig, for eksempel er skriftstørrelsen større, og det er få knapper å trykke på. Vi setter stor pris på tilbakemeldinger om appen, enten direkte i appen eller på e-post til flex.okt@viken.no.

Last ned Flex Østfold-appen

Appen er for både iOS og Android, og er på både norsk og engelsk.

Last ned Flex Østfold-app fra App Store. Knapp       Last ned Flex Østfold-appen fra Google Play. Knapp

Brukerveiledning Flex Østfold-app.

 

Se Flex-bussen i kart

Fordelen ved å benytte Flex-appen, er at du slipper å stå i telefonkø. I appen kan du også følge med på bussen i kartet, slik at du vet når du skal ta på deg sko og yttertøy og gå ut. Hvis det er ønske om det, vil vi tilby app-opplæring i samarbeid med kommunen og ulike organisasjoner. Kanskje treffer du oss på Alby, Rygge storsenter eller et annet hyggelig sted i kommunen😊

 

Prøveprosjekt

Endringene er mulig takket være et prøveprosjekt mellom Østfold kollektivtrafikk, Go Mobile AS og Vy Mobilitet og Reiseliv. Formålet er å gjøre det enklere for kundene å bestille sin Flex-tur.

Hvis prosjektet blir vellykket, vil samme løsning innføres i Askim i oktober, og deretter tas den forhåpentligvis i bruk i resten av Østfold.

 

Oppsummert

Flex-tilbudet i Moss sentrum startet august 2019, og siden den gang har Flex-bussen foretatt over fem tusen reiser rundt omkring i byen! Transporttilbudet er spesielt tilrettelagt for eldre siden passasjerene kan få hjelp til av- og påstigning, og til å bære handleposer inn og ut av bussen.

Ingen bestillingsfrist i sentrum

Flex åpner for bestilling av umiddelbar transport i sentrum, altså ingen bestillingsfrist. Passasjeren plukkes opp av Flex-bussen så snart den er ledig. Tidligere har man måttet bestille reise minst en time i forkant. Bussene kjører mandag til lørdag mellom klokka 09 og 14.

Her-og-nå-bestilling er mulig fordi den nye appen og systemløsningen benytter avanserte logaritmer, som finner mest mulig optimale tur før bestillingen sendes til transportøren.

En stor sone

Samtidig slå tilbudene Flex by Jeløy, Flex by Nes og Flex by Ørejordet-Rygge storsenter sammen til en stor sone. Du reiser dit du ønsker innenfor sonen.

Ingen endring utenfor sentrum

Utenfor sentrum er det ingen endringer foreløpig på Flex linjene til Halmstad, Fuglevik og Larkollen. Du bestiller fremdeles 60 minutter før ønsket reisetidspunkt.

Bestill reise i Flex-appen

Reisen bestiller du i den nye Flex-appen. Dette gjelder både tilbudet i sentrum og utenfor sentrum. I appen kan du se når bussen er på vei, og vite nøyaktig hvor hentested/møteplass er. Du kan selvsagt også ringe oss på telefon 69 12 54 80.

Etter hvert kan du også betale Flex-billetten i appen, men foreløpig må du betale billetten med SMS.

Les mer om SMS-billetten her.

 

Last ned Flex Østfold-appen

Appen er for både iOS og Android, og er på både norsk og engelsk.

Last ned Flex Østfold-app fra App Store. Knapp       Last ned Flex Østfold-appen fra Google Play. Knapp

 

Kontakt kundesenteret

Har du spørsmål om appen eller ønsker å bestille reise, kan du ringe telefon 69 12 54 80.

Du kan også sende e-post til flex.okt@viken.no (ikke bestillinger).

Åpningstider

  • Mandag–fredag:   07–21
  • Lørdag:                   08–16
  • Søndag:                  13–20