– Føler jeg gjør en god gjerning når jeg kjører Flex og hjelper passasjerene med varer

I ni år har Atle Nygaard kjørt Flex og hjulpet passasjerene med alt de skulle trenge av bærehjelp og hyggelig prat. Han forteller at han gjør så godt han kan for å passe på passasjerene, og at man som Flex-sjåfør får omsorg for de man kjører og blir bekymret for brukerne hvis de er borte en stund.

– Jeg hører stadig vekk fra passasjerene at de er glade for Flex-tilbudet og flere sier at de ikke vet hva de skulle gjort uten Flex. Ikke alle har bil eller sjansen til å få hjelp fra familie til dagligdagse ærender, så da må de bruke Flex, sier Nygaard.

Han har kjørt Flex i hele ni år, og kjører i dag rutene Rakkestad, Sarpsborg og Ullerøy. Passasjerene som kjører med Nygaard bruker stort sett Flex til å handle og dra på trening, men noen bruker også tilbudet for å møte venner på kafé.

 

– Ikke alle har bil eller sjansen til å få hjelp fra familie til dagligdagse ærender, så da må de bruke Flex

– Flertallet av de som bruker Flex reiser alene, men det fine med Flex er at man treffer flere man kjenner i Flex-bussen. Vi sjåfører blir også godt kjent med passasjerene, og det er mye hyggelig prat der de forteller om barn og barnebarn.

– Ofte spør passasjerene hvordan det går med meg, før jeg rekker å spørre dem. De sier de blir glade av blide sjåfører og at de er glade for å ha noen og prate med, sier Nygaard.

Nygaard forteller at han prøver å passe på passasjerene, blant annet ved å kjøre litt i forkant slik at de skal slippe å stå ute og vente på Flex-en. Det høster gode tilbakemeldinger.

– Vi får omsorg for passasjerene, og tenker på dem hvis de blir borte en stund. Da går det mye i å håpe at det ikke har skjedd noe med dem.

 

Det fine med Flex er at man treffer flere man kjenner i Flex-bussen

Han forteller at 2020 var et spesielt år og at det fortsatt er annerledes å kjøre Flex.

– Folk har vært bekymret og engstelige for å dra ut, så det har vært litt mindre trafikk. Passasjerene gir tilbakemelding på at de setter pris på at det ikke er for mange i bussen.

Flex-sjåførene hjelper likevel passasjerene som før, hvis passasjerene ønsker det.

– Jeg føler jeg gjør en god gjerning når jeg kjører dem rundt og hjelper dem med å bære varer og rullatorer. De setter pris på meg og jeg setter pris på dem, sier Nygaard.

Mann ved siden av en buss