– Det er godt å ha et fast punkt i uka hvor det skjer litt

Det sier Eva Hjul. Hun er stampassasjer ved Flex Halden. Hver lørdag reiser hun med Flex Halden til Tistasenteret for å handle og gå på kafé.

Flex-turen på lørdager er ukens høydepunkt for Eva Hjul. Hun synes det er sosialt å reise med Flex, og forteller lattermildt at passasjerene har “faste” plasser i bussen.

Se video med Eva Hjul her

Hjul bor et godt stykke inn i Haldens dype skoger. Og har ikke førerkort eller nær familie som kan skysse henne dit hun skal. Hun bestemte seg for å teste Flex-bussen da hun fant ut at den kan kjøre henne fra inngangsdøra og til Halden sentrum. Nå har Flex blitt en del av hverdagen.

Flex-passasjer-eva-hjul
Eva Hjul har blitt godt kjent med flere av Flex-passasjerene, og de går ofte på kafé sammen på lørdager.

– Hver lørdag reiser jeg med Flex til Tistasenteret. Jeg både handler og er sammen med de andre passasjerene, sier hun.

Hun er fornøyd med tilbudet og synes det er godt å ha et fast punkt i uka hvor det skjer litt, og hvor hun møter andre mennesker.

– Det er litt godt å omgås folk når man bor alene.

Bærehjelp og kafébesøk

Hjul synes at sjåførene er veldig hyggelige og hjelpsomme. Sjåførene hjelper henne med å bære handleposene helt til døren, og det gjør at hun kan handle for en hel uke av gangen.

– Folk synes vi handler forferdelig mye. Det er rart med det, men det er ganske mye som må handles for en hel uke, sier hun og smiler.

I tillegg til å handle pleier hun å kikke i butikker og gå på kafé med andre passasjerer der de får pratet og kost seg.

– Det er som de fleste sier, hadde det ikke vært for Flex hadde vi nesten ikke kunnet bodd her.