Har handlet julegaver siden januar

Ifølge Flex-sjåfør Christine Lydersen Colange begynte noen av passasjerene å planlegge årets julegaver allerede i januar. Er du ikke en av dem? Ikke fortvil. Vi har samlet julegavetips fra Flex-sjåfører og -passasjerer som kanskje kan gjøre julehandelen litt lettere.

Desember og julestemning står for tur, men det gjør også kulde og vinter – og kanskje snø og is. Hvis det er et Flex-tilbud der du bor, kan du reise med Flex når du skal handle julegaver. Da kan du få hjelp til både av- og påstigning, og til å bære julehandelen inn og ut av bussen.

 

Inspirasjon til julegavehandling

Mange gleder seg til å handle julegaver, mens andre ser på julegavehandling som stressende og slitsomt. Hvem er bedre vel bedre til å gi julegavetips enn Flex-sjåførene som møter dere hver eneste dag? Vi har samlet noen julegavetips fra Flex-sjåførene Atle Nygaard, Christine Lydersen Colange, Anne Berit Schei, Harald Hansen og Leif Odd Feragen, samt noen faste Flex-passasjerer.

Vi håper du får inspirasjon til julehandelen! 🙂

 

Gi en opplevelse

Flex-sjåfør Atle Nygaard forteller at han liker å gi bort opplevelser fremfor å kjøpe noe. Til datteren kjøper han gjerne konsert- eller kinobilletter.

– Jeg setter også inn penger på kontoen til barnebarnet mitt hver jul. Målet er at han kan kjøpe seg bil om 16 år, sier Nygaard.

Ifølge Nygaard har samtaler med passasjerene i Flex-bussen understreket at det er mange som kan vente seg en konvolutt med penger under juletreet. Det er også noe han pleier å få av sin mor. Han får støtte fra Flex-sjåfør Leif Odd Feragen, som også har fått den tilbakemeldingen fra mange passasjerer. Han forteller at flere også skal kjøpe gavekort til sine nære.

Konfekt, bøker og spill trekkes også frem som gode gavetips.

Leif-Odd-Feragen

Flex-sjåfør Leif Odd Feragen (t.h) og trivelige Flex-passasjerer

 

Gi noe som er hjemmelaget

Christine Lydersen Colange og datteren har juleverksted, hvor de lager syltetøy og saft som de gir bort. De pleier også å sy og strikke. Colange forteller at hele familien vanligvis går sammen om å kjøpe store gaver.

Colange har kjørt og hentet flere julehandlende passasjerer. Hun forteller at noen passasjerer er ferdige med julegavehandelen for lengst.

– Jeg har snakket med passasjerer som begynte å kjøpe julegaver i januar, og som har kjøpt inn litt julegaver hele året, sier hun.

 

Gi noe nyttig!

Anne Berit Schei liker å gi gaver som man alltid har bruk for, som sokker, håndklær og sko. I år har hun kjøpt en enhjørning-onepiece til datteren. Det er noe datteren har ønsket seg og som hun kan bruke når hun slapper av hjemme. Schei forteller at hun pleier å kjøpe en morsom, men praktisk gave til moren.

– Moren min er født i stjernetegnet Væren, og vi bruker derfor å gi henne ting med sauer på, sier Schei og ler. (Vi kan dessverre ikke avsløre hva årets gave blir, det må være hemmelig frem til julekvelden, men kanskje Anne Berit kan avsløre det i Flex-bussen..) 

 

Få hjelp av en som er glad i å handle

Harald Hansen innrømmer at det ikke er han som står for julegavehandlingen i familien, og sier at han er en heldig kar som er gift med en som liker å ordne med julegaver.

Kari-Johannessen-og-Anne-Berit-Schei

Flex-sjåfør Anne Berit Schei og passasjer Kari Johannessen

 

Ønskeliste er fortsatt tingen

Kari Johannessen reiser med Flex når hun skal handle julegaver. Johannessen forteller at hun har mange barnebarn og oldebarn, og at hun liker å handle ting de trenger – som sengetøy, håndklær og klær.

En annen Flex-passasjer, Randi Bjerke, liker også å reise med Flex når hun skal handle gaver.

– Det å få ønskelister gjør julehandelen mye enklere. Ellers synes jeg det er fint å kjøpe ting man trenger, som stekepanner, kjeler eller andre ting som man må skifte ut i ny og ne, sier Bjerke.

 

Randi-Bjerke-og-Anne-Berit-Schei

Anne Berit Schei og Randi Bjerke

 

Foto (hovedfoto): Ravi Shah