– Middagstilbudet er det triveligste som har skjedd meg på lenge

Det bys på gode matopplevelser og en reise i gamle minner når nye Moss inviterer kommunens eldste innbyggere på middag. 

Hver torsdag klokken 13.30 inviterer kjøkkenet ved Ekholt helse- og omsorgssenter til middag, dessert og kaffe for 80 kroner. Her serveres god, gammeldags husmannskost eller sesongbaserte retter. Ruth Helen Thorheim, prosjektkoordinator ved avdeling samskaping i nye Moss kommune, forteller at kjøkkenet lager mat som oser av gode opplevelser og gamle minner.

– Gjestene blir alltid tatt imot av noen kjente, smilende fjes, og nye gjester blir raskt inkludert i samtaler rundt middagsbordet, sier Thorheim. Det er frivillige verter som tar imot gjestene og står for serveringen.

– Vertene er flinke til å skape god stemning. De byr på middag i matsalen, og når gjestene er mette og fornøyde serverer de kaffe i dagligstuen, sier Thorheim. Hun forteller videre at flere av deltagerne har gitt uttrykk for at det er trygt og godt å delta på middagene.

Deilig å få servert middag

– Dette er det triveligste som har skjedd meg på lenge. Det blir jo litt ensomt i hverdagen så det er hyggelig å komme hit og snakke med folk på min egen alder. Og så er det deilig å ikke måtte lage middag hver dag. Det er litt stusselig å sitte der alene dag ut og dag inn med middagen sin, sier en av middagsgjestene som har vært på flere av middagene i 2019.

– Det bruser i meg hver gang jeg skal hit

– Det er så godt å få møte så mange hyggelige folk her. Der jeg bor snakkes det nesten bare om sykdom og elendighet. Jeg er litt lei av det. På middagen snakker vi om det som engasjerer oss, alt fra politikk til musikk til strikkeoppskrifter. Jeg ser frem til middagene hver torsdag. Det bruser i hele meg, helt ned i magen hver gang jeg skal hit, forteller en annen stamgjest

– For flere har dette gitt en ny gnist i hverdagen, og er noe å glede seg til, sier Thorheim.

Kanskje du kan reise med Flex til middagstilbudet?

Det er mulig å reise med Flex til middagstilbudet i Rygge. Hvis du lurer på om du kan reise med Flex til middagstilbudet i Rygge, kan du ringe oss på 69 12 54 80, så vil vi sjekke for deg.

Påmelding

Det er nye Moss kommune som er arrangør av middagstilbudet. Alle praktiske spørsmål om middagstilbudet må rettes til dem. Tilbudet passer for alle som ønsker å komme sammen for et felles måltid i hyggelig selskap. På grunn av stor pågang bes det om påmelding til Ruth Helen Thorheim / tlf. 989 09 473 / ruth.thorheim@rygge.kommune.no.

Middagstilbudet arrangeres på Ekholt helse- og omsorgssenter som har adresse Tverrveien 8, 1525 Moss.